Aardbeienconfituur met vijgen en banaan

Ingrediënten

  • 120 g banaan (in stukjes gesneden)
  • 300 g aardbeien (in stukjes gesneden)
  • 120 g vijgen (zonder “poep”, in stukjes gesneden)
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 180 g Tiense Maxi Fruit Suiker
  • Doe de stukjes fruit samen met het sinaasappelsap en het citroensap in een kookpot. 

  • Dek de kookpot af en laat alles 5 minuten zachtjes mals koken. 

  • Neem de kookpot van het vuur en maak alles fijn met een pureestamper. 

  • Voeg vervolgens de Tiense Maxi Fruit Suiker toe. 

  • Los de suiker op en breng aan de kook. 

  • Laat 4 minuten doorkoken en roer regelmatig even in de kookpot. 

  • Test na deze kookbeurt of de confituur voldoende stolt. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. 

  • Vul elk potje met de hete confituur. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.