Aardbeienconfituur met kriekbier

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 2 koffielepels citroensap
  • ½ koffielepel citroenrasp
  • 150 ml kriekbier (liefst een zoet kriekbier)
  • 2 draaien van de pepermolen (zwarte peper)
  • 330 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes. 

  • Doe de stukjes aardbei in een grote kookpot en voeg het citroensap, de citroenrasp en het bier toe. 

  • Kook de aardbeien tot moes in 5 tot 10 minuten in een afgedekte kookpot. 

  • Neem de kookpot van het vuur en voeg de peper en de Tiense Extra Fruit Suiker toe. 

  • Los de suiker op en breng aan de kook. 

  • Laat 3 minuten doorkoken. 

  • Test of de confituur voldoende stolt. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is. 

  • Giet de warme confituur in propere potjes. 

  • Vul ze netjes tot aan de rand. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.