Aardbeienconfituur met balsamico en zwarte peper

  • Zeer Fijne Suiker

    Zeer Fijne Suiker

Ingrediënten

  • Voor 6 potjes van 250 ml: 1 kg aardbeien (schoongemaakt, zonder kroontje)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 kg Zeer Fijne Suiker
  • 2 eetlepels donkere balsamicoazijn (of een beetje meer, afhankelijk van uw persoonlijke smaak)
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes. 

  • Doe deze stukjes in een grote kookpot met het citroensap. 

  • Laat 5 tot 10 minuten koken met het deksel op de kookpot. De aardbeien koken zo tot een moes. 

  • Neem de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed om. 

  • Zet de kookpot terug op het vuur en breng opnieuw aan de kook. 

  • Eens de confituur pruttelt, laat u het mengsel 10 minuten doorkoken. Roer af en toe in de kookpot. 

  • Test of uw confituur de juiste dikte heeft. Doe een lepeltje warme confituur op een koud bord en na 30 seconden houdt u het bord scheef. Blijft de confituur plakken tegen het bord en loopt ze niet uit, dan is uw bereiding klaar. In het andere geval kookt u de confituur nog enkele minuten extra. 

  • Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan en voeg vervolgens de zwarte peper en de balsamicoazijn toe. Nog even alles goed mengen en dan is het potjestijd! 

  • Giet de hete confituur in propere potjes. Sluit ze met een deksel en laat omgekeerd afkoelen. 

  • TIP:  Verwijder de kroontjes van de aardbeien pas na hun wasbeurt. Anders krijgt u een waterig goedje. Blijft de confituur te lopend, voeg dan een eetlepel citroensap toe en laat enkele minuten opnieuw koken.